» » » Ефірне масло іланг-іланг

Ефірне масло іланг-іланг

Фото - Ефірне масло іланг-іланг користьМасло іланг-іланг добувають з дерева під назвою кананга одората, і воно вважається дуже хорошим афродизіаком. У індонезійців існує традиція посипати пелюстками квітів цієї рослини ліжко молодят. Крім цього романтичного ритуалу,

іланг-іланг використовується як лікувальний засіб для стимулювання росту волосся, заспокоює нерви і регулює вироблення шкірного сала.

Зовнішній вигляд і аромат ефірного масла іланг-іланг

Дерево кананга одората, з якого отримують масло іланг-іланг, виростає в Індонезії, Малайзії, Мадагаскарі, Коморських островах і Філіппінах. Висота дерев зазвичай становить від 4,5 до 6 метрів, а самі дерева є вічнозеленими.

Масло отримують з квіток дерева, які збирають в нічний час. Робити масло прийнято теж виключно в темний час доби.

Масло має дуже приємний, солодкий квітковий аромат, трохи схожий на аромат жасмину або неролі, завдяки якому масло широко використовується в ароматерапії.

Переваги та цілющі властивості ефірного масла іланг-іланг

Ароматерапія для релаксації

Найбільш популярне застосування масла іланг-іланг - в ароматерапії. Аромат масла допоможе відпочити, зняти стрес і поліпшити настрій.

Високий кров'яний тиск

Аромат масла допомагає знизити кров'яний тиск.



Баланс шкіри

Якщо ви страждаєте від сухості або, навпаки, зайвої жирності шкіри, вам слід скористатися маслом іланг-іланг. Його ж слід використовувати для пом'якшення і зволоження шкіри.

Стимулятор росту волосся і кондиціонер

Масло іланг-іланг добре використовувати в якості кондиціонера для волосся. Для цього можна додати кілька крапель олії в шампунь. Здорові і блискучі волосся вам забезпечені.

Деякі стверджують, що регулярне використання подібного кондиціонера допомагає волоссю швидше рости і навіть лікує посічені кінчики.

Снодійне

Масло іланг-іланг обов'язково допоможе тим, хто страждає від безсоння. У міру вдихання аромату масла людина починає хотіти спати і краще спить вночі.

Афродизіак

Багато історичні джерела стверджують, що масло іланг-іланг є чудовим збудливим засобом. Принаймні, жителі Індонезії та інших країн південної частини Тихого океану до цих пір використовуються це масло з такою метою.

Використання ефірного масла іланг-іланг

Фото - Ефірне масло іланг-іланг корисні властивостіМасло іланг-іланг можна використовувати по-різному. Можна додати у воду для ванни.

Або можна капнути пару крапель на віск свічки (але не на гніт!), Після чого свічку підпалити і насолоджуватися ароматом.



Ефірне масло іланг-іланг можна додати в масажне масло, крем або лосьйон, а потім втирати в шкіру. Це самий підходящий варіант в тих випадках, якщо ви хочете привести в порядок шкіру, заспокоїти нерви або знизити артеріальний тиск.

Якщо ви хочете позбавити своє волосся від посічених кінчиків, нанесіть на волосся одну-дві краплі на гребінець і ретельно розчешіть волосся по всій довжині. Додавання масла в шампунь допоможе позбутися від випадання волосся.

Основні види ефірного масла іланг-іланг

Всі ефірні масла відрізняються за якістю, але у масла іланг-іланг найбільший діапазон видів.

Клас III: дешеве ефірна олія. Має дуже сильний аромат.

Його можна використовувати в свічках і лосьйонах.

Клас II: це масло більш високої якості. Воно й коштує дорожче.

Під час приготування масла його переганяють НЕ цілий день, як годиться, а всього протягом трьох годин.

Клас I: це - саме якісне і дороге масло. Його використовують для ароматерапії і лікування шкіри.

Вищий клас: масло, що включає властивості всіх попередніх класів. Воно може мати сильний аромат класу III, але хороші лікувальні властивості класу I.

Додатковий клас: масло, яке роблять дуже швидко - всього за годину. Воно має яскраво вираженим квітковим ароматом і чудово підходить для різних видів діяльності.

Всі ці класи треба знати для того, щоб мати уявлення, скільки і за що платити.

Незалежно від класу, ефірна олія іланг-ілангу має широкий спектр переваг.

Переглядів: 163
    
Увага, тільки СЬОГОДНІ!