» » » Коли Прощений день?

Коли Прощений день?

Відомо, що Великого Посту передує день, який в Православ'ї називають Прощена неділя, він припадає на сьоме неділю перед Великоднем. Прийнято, що в цей день віруючі люди просять вибачення один у одного, у близьких для них людей, для того, щоб почати пост з відкритою душею, чистим серцем, звернути увагу на духовне життя, зі щирими помислами зустріти Святий свято Пасхи.

Як правильно просити вибачення в цей день.

- У цей по істині зворушливий день прийнято згадувати і звертатися зі словами вибачення до живих і до померлих людям. Необхідно попросити вибачення у всіх, кого образив словом чи ділом. Зробити все можливе, щоб усі, хто постраждав від Вашого недоброго дії, теж могли щиро пробачити тебе, і не тримати образи в серці.

- Правильно буде прийти до церкви зі світлими думками та висповідатися, як цього вимагає традиція. Звернутися до Бога з молитвою про своє покаяння і попросити про прощення.

- Людині, яка у вас просить прощення, за традицією кажуть: «Бог простить», цими словами ми висловлюємо надію, що на небесах Господь помилує людини і простить йому його гріхи.

- В цей день також прийнято провідувати могили близьких людей і померлих родичів, щоб подумки покаятися за завдані їм образи, помолитися.

У сучасному світі комунікацій також існує традиція дзвонити, писати повідомлення знайомим і близьким, щоб попросити пробачення. Це потрібно робити не для формальності, а від душі, з чистими помислами. У цей день роблять все можливе, щоб з усіма примиритися.

Як зробити цей день початком нової сторінки у Вашому житті.

- У цей світлий день спочатку очистіть свої думки від негативних думок і помислів, зверніться, насамперед, до самого себе, вибачте Себе в першу чергу.

- Наступним кроком буде очищення організму. Вибрати найбільш відповідний для вас раціон харчування. Не слідуйте модним рекомендаціям і дієтам, збагачуйте свій організм вітаміни і продуктами, який приносять вам легкість і одночасно насичення.

- Якщо ви будете щирі з собою і оточуючими, не будете таїти образу в серці, відкритими очима дивитися на світ, тоді розуміння, прощення і щастя самі постукати у ваші двері.

Наш світ змінюється щосекунди, тому давайте будемо менше здійснювати тих вчинків, за які нам треба просити прощення. Давайте проживати кожну мить і відчувати радість життя. А якщо ви вже трохи оступилися, то не чекайте саме Прощенної неділі, а сміливо вибачитеся за свої вчинки, тим самим зробивши своє життя і своїх близьких набагато краще і світліше.



Переглядів: 228