» » » Сонник віщих снів

Сонник віщих снів

Для того щоб зрозуміти, правдивий чи ваш сон, ви повинні звернути увагу на те, коли він вам наснився. У році бувають дні і навіть тижні, коли збувається майже будь-який сон, а бувають такі, що й самий, здавалося б, «віщий» сон - насправді порожній.

Сни в річному циклі

Саме час віщих снів - святки. Святки - період між Різдвом (7 січня) і Хрещенням (19 січня) .В цей час до віруючих людей приходять їх померлі предки («батьки»), для них за святковим різдвяним столом (вдень 7 го січня) треба накривати спеціальне місце. «Батьки» то й підказують уві сні долю. Тому сон, приснився в святки, завжди збувається, тільки розгадати його потрібно правільно.Святочние дні - святкові, але в цей час людину підстерігає нечиста сила, яка вільно розгулює по землі, тому що, як пояснила Марія Семенівна, «Ісус народився, але ще христити ».Ось і ворожать дівчата в святки на женихів да на долю, а нечистий їм відповідь дає. Брехати не бреше, правду каже, та тільки гріх це - нечистого закликати. Він просто так нічого не робить, потім візьме своє. Тому, якщо хтось ворожив на святки, то каятися надо.Не тільки в святки, в будь-яке свято може приснитися віщий сон, та тільки збутися він повинен до обіду (до полудня) святкового дня. Так і казали у давнину: «Святковий сон - до обіду» .Вещій сон сниться на третє число кожного місяця, а на двадцять п'яте - сон буде порожнім.

П'ятниця

П'ятниця - особливий день, у П'ятницю розіп'яли Господа нашого Ісуса Христа. Ось і ходить в п'ятницю по землі матушка п'ятницю, свята Параскева мучениця, оплакує Спасітеля.Св. П'ятниця все більше жінкам допомагає, швеям да породіллям, якщо вони її день дотримуються - не шили, що не в'яжуть, не перуть в п'ятницю. І справ ніяких в п'ятницю починати не потрібно - обернуться вони неудачей.На п'ятницю всі сни - вірні, кожен може долю передбачити. Але особливо шануються 12 Великих п'ятниць, сни на ці дні - найточніші. Називаються ці п'ятниці «тимчасовими».

Тимчасові (іменні) п'ятниці

1 я - в перший тиждень Великого Посту.

2 я - перед Благовіщенням (7 квітня).

3 я - на Вербної тижня.

4 я - перед Вознесінням.

5 я - перед клечальної днем.

6 я - перед Різдвом Іоанна Предтечі (7 червня).

7 я - перед Ільею Пророком (2 серпня).

8 я - перед Успінням (28 серпня).

9 я - перед архангелом Михаїлом (19 вересня).

10 я - перед Кузьмою Дем'яном (14 листопада).

11 я - перед Різдвом Христовим (7 січня).

12 я - перед Богоявленням (19 січня).

Ці дванадцять п'ятниць називаються ще іменними від того, що кожна з них має свою назву, наприклад п'ятницю Благовіщенська, п'ятниця Успенська і т. П.- до всякої з них приурочується яке або подія з старозавітної історії, як, наприклад, про першу п'ятниці було сказано в стародавніх книгах, що «в перший п'ят місяць березень Адам переступив заповідь Божу, і вигнаний бисть з раю» і т. п. Кожній з п'ятниць приписується яка-небудь особлива благодать, так, наприклад: «Хто буде постити першу з цих п'ятниць, той буде позбавлений від внезапния смерті ».Якщо людина дотримується п'ятниці, тобто постить, утримується від робіт по господарству, то після шостий з 12 п'ятниць св. П'ятниця з'явиться йому уві сні і відкриє половину його майбутнього- після дванадцятої п'ятниці вона викладе йому всі його майбутнє.

Інші дні тижня

З неділі на понеділок сняться всякі сни, можуть наснитися віщі, а можуть і порожні. З неділі на понеділок загадують на сон.

* З понеділка на вівторок-порожні сни.

* З вівторка на среду- сни збуваються.

* З середи на четвер-порожні сни.

* З четверга на пятніцу- сни збуваються (як правило, протягом трьох років, але можуть збутися й раніше).

* З п'ятниці на субботу- порожні сни.

* З суботи на Неділя-сон може збутися до обіду.

Однак треба мати на увазі, що сни бачення істинні завжди і що якщо символи уві сні повторюються, то, незалежно від дня тижня, такі сни - віщі. День, на який приснився сон, - лише допоміжний знання.

Час доби

Денний сон майже завжди буде порожнім (крім видінь), тому що він відноситься до прошлому.Во час вечірнього або нічного сну душа тільки починає віддалятися від тіла, тому віщі образи змінюються образами тілесними. Розібрати такий сон особливо важко, він нерідко виявляється пустим.Самий вірний - ранковий сон, бо душа вже віддалилася від тіла, забула денні враження і бачить явища світу горішнього.

Повернутися в розділ:сонник тлумачення снів

До чого сниться - тлумачення по днях тижня


Переглядів: 2543